В храната днес, както и всеки друг ден е необходимо

...
В храната днес, както и всеки друг ден е необходимо
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 12.02.20

В храната през днешния ден, както и всеки различен ден е належащо да се съблюдава мярка. Старайте се да приготвяте храната си с ниско наличие на мазнини и канцерогени.

Въпреки че денят се смята за удобен за ядене, в това време лунните сили оказват мощно въздействие върху вътрешните ни органи. Здравият човек може да не почувства нищо, само че в случай че имате някакви хронични болести, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-хубавия случай огромен дискомфорт. Също по този начин да бъдат деликатните хората, страдащи от диабет.

Може да консумирате месо, риба и гъби, само че подробно проверявайте качеството им. Откажете се от екзотичните плодове и дори соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

За наслада на всички, които обичат сладкото, през днешния ден можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с обичаните си десерти, само че в рационални количества.

Днешното предложение:

ПИЛЕ С ТИКВИЧКИ И ГРАХ

Продукти: 1 пиле, 2-3 тиквички, 250 година сварен или консервиран грах, 2 домата, 1-2 глави лук, 3 с.л. ориз, 100 г масло, 3 яйца, магданоз, сол.

Приготвяне: Пилето се нарязва на едри части, посолява се, намазва се с част от разтопеното масло и се пече в умерена фурна.

Настърганият лук и ситно нарязаните домати се задушават в останалото масло. Прибавя се грахът, а малко по-късно и нарязаните на кубчета тиквички и оризът. Получената примес се изсипва при пилето.

Наливат се към 3 ч.ч. гореща вода и ястието се запича. След като оризът попие водата, се залива с разрушените яйца и се допича.

Поръсва се със ситно нарязания магданоз. /tribune.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР