В Холивуд има стара традиция на прокълнатите филми. Те имат

...
В Холивуд има стара традиция на прокълнатите филми. Те имат
Коментари Харесай

Проклятието на Холивуд

В Холивуд има остаряла традиция на прокълнатите филми. Те имат особена притегателна мощ, изключително в случай че става въпрос за трилър или филм за духове и свръхестествени сили.

Една от злокобните истории, обвързвана с прочут филм, е тази на кино лентата „ Полтъргайст ” на Стивън Спилбърг. Режисьорът разкрил на екрана историята на момиче, преследвано от демони.

За шест години умряли няколко от актьорите, взели участие в фотосите на кино лентата. Първата жертва бил Доминик Дюн, която играела сестрата на момиченцето.

Тя била удушена от приятеля си. Дванадесетгодишната актриса Карол Ан, която играела ролята на порасналото момиче, умряла за един ден от грип. Актьорът, който играел ролята на детектива, се споминал скоропостижно, а след него и акторът, който играел ролята на доктора.

Според участници във кино лентата всичко това се случвало, тъй като при фотосите на кино лентата били употребявани същински кости от мъртъвци. Втората част се снимала с присъединяване на индианец, който предложил в лентата да се акцентира на индиански митове.

Седмица след фотосите той умрял без забележима причина. Хедър О’Рурк, която изиграла ролята на момиченцето като малко, се снимала в още три кино лентата за духове, след което умряла.

Филмът „ Гарванът ” с присъединяване на сина на Брус Лий – Брендън, се прочу с печалната гибел на артиста. Във финалната сцена, където героят на Брендън умира, били употребявани същински патрони, които пронизали смъртоносно изпълнителя на ролята.

По време на фотосите умрял и каскадьорът Марк Аркъстрим, откакто бил ранен при подиуми с гърмежи.

Проклятието на кино лентата „ Супермен ” е известно. Най-известните му жертви са Джордж Рийвз, който играл ролята на Супермен през петдесете години на предишния век. Осем дни преди сватбата си той бил открит мъртъв.

Друг Супермен – Кристофър Рийв, паднал по време на конна езда и се парализирал. Много от актьорите, взели участие в сериала, измежду които и Марлон Брандо, са претърпели фамилни нещастия.

Смята се, че филмът е анатемосан от Джери Сигъл и Джо Шустър, който не били удовлетворени от дребния хонорар, изплатен за авторските им права – те са основателите на Супермен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР