В Холандия знамената във всички държавни институции днес ще бъдат

...
В Холандия знамената във всички държавни институции днес ще бъдат
Коментари Харесай

Спуснати наполовина знамена в Холандия за жертвите в Утрехт

В Холандия знамената във всички държавни институции през днешния ден ще бъдат спуснати на половина в памет на жертвите на вчерашното нахлуване в трамвай в град Утрехт, при което починаха трима души, а петима бяха ранени.

Разследването на случая продължава, работи се и по изясняване на претекстовете на арестувания хипотетичен причинител на нападението Гьокмен Танъш, който е роден в Турция и по данни на холандските управляващи има престъпно досие за разнообразни закононарушения.

По-рано бе обявено за задържането на още двама обвинени по случая, само че детайлности за тях не бяха оповестени.

Според министъра на вътрешните работи на Холандия Ферд Граперхаус, още е рано да се каже дали обвиненият е имал терористичен претекст и моли да се изчакат резултатите от самостоятелното следствие на уликите.

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи пред публицисти, че по случая към момента остават доста въпроси, само че изрази убеденост, че случилото се няма да засегне провеждането на изборите за препоръки на провинциите, планувани за 20 март.

След задържането на основния обвинен за стрелбата равнището на терористична опасност за провинция Утрехт беше намалено с една степен - от пета на четвърта, предадоха международните организации.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР