В Холандия от днес влиза в сила забрана на бурките

...
В Холандия от днес влиза в сила забрана на бурките
Коментари Харесай

В Холандия вече глобяват за носене на бурка

В Холандия от през днешния ден влиза в действие възбрана на бурките на публични места като учебни заведения, лечебни заведения, административни здания и в градския превоз. Глобата за нарушителите ще е минимум 150 евро. Холандия е следващата страна в Европа, която не разрешава бурките

От тази заран в Холандия работи възбрана на дрехи, които забулват лицето. Става дума освен за религиозно стимулирано облекло, само че и за всички типове маски и шлемове. Идеята на възбраната е на публични места хората да са разпознаваеми и елементарно да могат да се идентицифират. Глобата за нарушителите стартира от 150 евро.

Забраната не се приема еднопосочно в Холандия. Жени, които се забулват, към този момент оповестиха, че стопират да употребяват публичния превоз и няма да прекрачват учебния двор на децата си. " Амнести интернешънъл счита, че възбраната нарушава човешките права на някои хора.

Кметът на Амстердам разяснява, че избира да употребява полицията в града по-скоро за справяне с проведената престъпност, а не за гонене на извършители. Подобни мнения се появиха и в Ротердам и Утрехт. Премиерът Марк Рюте обаче предизвести, че възбраната би трябвало да се приема съществено във всички градове.

Холандия е следващата страна в Европа, която не разрешава забулването на обществени места. Първа беше Франция през 2011 година, последвана от Белгия. Бурките са неразрешени със закон и в Австрия, Дания и България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР