В Холандия издадоха заповед да се затвори детска площадка в

...
В Холандия издадоха заповед да се затвори детска площадка в
Коментари Харесай

Наредиха на училище в Холандия да затвори площадката заради детски шум

В Холандия издадоха заповед да се затвори детска площадка в начално учебно заведение, защото децата вдигали доста звук , осведоми Би Би Си.

Началното учебно заведение De Buut в град Неймеген е задължено до края на месеца да забрани на учениците да играят на площадката или ще бъде санкционирано с 10 000 евро.

Местни поданици се оплакват, че децата нарушават ограничаването от 70 децибела в жилищния регион . Властите са измерили равнище на шума от 88 децибела.

Решението обаче провокира враждебна реакция. Повече от 4000 души се подписаха под петиция с апел градският съвет да отхвърли решението за затваряне на 40-годишната площадка.

" Странна обстановка, изцяло незаслужено по отношение на децата. Особено в този момент, когато непрекъснато ни се споделя, че децата би трябвало да излизат на открито и да играят повече ", разяснява шефът на учебното заведение пред вестник Volkskrant.

Директорът добави, че учебното заведение неведнъж се е опитвало да угоди на локалните поданици , в това число и посредством пренасяне на часовете по музика в постройката.

Покрай площадката са закачени послания, в това число и едно, което гласи: " Оранжевите лъвици би трябвало да стартират отнякъде ", като се има поради холандският народен тим по футбол при дамите, който загуби финала от Съединени американски щати на Световното състезание във Франция с 2:0.

Депутат от дясноцетристката Народна партия за независимост и народна власт повдигна въпроса със възбраната пред холандския министър на образованието в Народното събрание.

Според изследвания на УНИЦЕФ холандските деца са измежду най-щастливите на планетата . Причините зад това са по-малко изпити на ранна възраст и образование посредством игри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР