В хода валутната търговия в сряда сутринта щатският долар расте

...
В хода валутната търговия в сряда сутринта щатският долар расте
Коментари Харесай

Доларът расте, подкрепян от спад в инвеститорския риск апетит

В хода валутната търговия в сряда сутринта щатският $ пораства едва във връзка с еврото, по-стабилно укрепвайки по отношение на йената и леко отстъпвайки на лирата стерлинг

Американската валута продължава да се поддържа от общия спад в апетита за риск на международните пазари заради възходящите страхове от криза както в Съединени американски щати, по този начин и в световен мащаб.

Инфлацията ще изчерпи финансовите запаси на американците и може да докара до криза към средата на идната година, сподели във вторник ръководителят на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън. Неговият сътрудник от Goldman Sachs Group Дейвид Соломон също чака криза в Съединени американски щати през идващите месеци заради продължаващото стягане на паричната политика от страна на Федералната аварийна система.

Соломон прави оценка на 35% шанса Фед да успее да реализира доста закъснение на инфлацията в Съединени американски щати, без да предизвика криза в стопанската система. " В същото време имаме рационални догатки, че въпреки всичко ще забележим криза под една или друга форма ", цитира Соломон The Wall Street Journal.

Към 9:50 часа българско време общата европейска валута поевтинява по отношение на американската с 0,04% - до 1,0462 $ за едно евро спрямо 1,0467 $ за евро при затварянето на миналата сесия.

Курсът на английската лира стерлинг към същото време се повишава с 0,03% - до $1,2134 за един паунд против Щатски долар,2133 за паунд в края на търговията предния ден.

Американската валута нараства във връзка с японската с 0,34% - до 137,36 йени за $ в съпоставяне със 137,00 йени за $ в края на предходната сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта е постоянен след увереното повишаване в предходните две сесии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР