В хода на всички разследвания на „Винпром Карнобат“ се оказа,

...
В хода на всички разследвания на „Винпром Карнобат“ се оказа,
Коментари Харесай

Ето какво са открили митничарите в завода на Миню Стайков

В хода на всички следствия на „ Винпром Карнобат “ се оказа, че съществуват голям брой тръбни връзки, които чиновници на Агенция „ Митници “ откриха. Едно от тях е кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол, алкохол без това извеждане да бъде следено от измервателни средства. Алкохолът е кадърен за приложимост, само че би могъл да се изнася нерегламентирано. Това сподели пред публицисти зам.-директорът на Агенция „ Митници” Юлиян Мирков по време на брифинг, на който беше изложено мнението на Агенцията по проблема с данъчните хранилища в региона на Карнобат, които бяха запечатани, съобщи Фокус.

Той изясни, че контролните дейности от Агенция „ Митници “ са почнали от 5 септември и са траяли до 20 септември, както и тези от Специализираната прокуратура.

„ Не се знае какво е изнесеното количество алкохол, само че глобите могат да бъдат големи, тъй като на всеки 100 литра алкохол акцизът е 1000 лева “. Наказанията могат да доведат до преустановяване на лиценза “, уточни той. Зам.-директорът на Агенция „ Митници “ сподели още, че това е първото открито по рода си нарушаване. По думите му настояването на Агенцията е за удължение на периода на затворените предприятия.

„ Дадена е опция гроздовата годишна продукция да бъде призната в складови пространства, с цел да се стигне до заличаване на подготвена продукция “, уточни той. Юлиан Мирков изясни, че служащите на заводите могат да продължат да вървят на работа, само че изнасянето на стока от предприятията е неразрешена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР