В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът подскочи след данните за инфлацията в САЩ

В хода на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ е малко по-евтин по отношение на еврото, йената и паунда след мощното му подсилване предходния ден, обезпечено от публикуването на отчета за инфлацията в Съединени американски щати през август.

Индексът ICE, показващ динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), днес е надолу с 0,22%, а по-широкият WSJ Dollar Index - с 0,26 %.

Към 10:25 часа българско време едно евро се разменя на пазара против 0,9976 $ по отношение на 0,9970 $ за едно евро при затварянето на предходната сесия.

Стойността на американската валута във връзка с японската в същото врмее е 143,56 йени за едни $ по отношение на 144,58 йени за $ при затварянето на търговията във вторник.

Британската лира стерлинг коства 1,1502 $ спрямо 1,1493 $ за един паунд в края на предходната сесия.

След сесията във вторник доларът нарастна по отношение на еврото с 1,5%, по отношение на йената - с 1,2%, по отношение на паунда - с 1,6%. Доларът се ускори интензивно на фона на данните, че потребителските цени (CPI индекс) в Съединени американски щати са се нараснали с 8,3% на годишна база през август при покачване от 8,5% през юли. Въпреки че инфлацията се забави, анализаторите я предвидиха на по-ниско равнище: респондентите на Wall Street Journal чакаха 8%, специалистите, интервюирани от Trading Economics - 8,1%.

Данните отстраниха всички подозрения, че Федералният запас на Съединени американски щати ще увеличи главния си лихвен % минимум със 75 базисни пункта на съвещанието си идната седмица.

" Ръководителите на Фед ясно дадоха да се разбере, че няма да забавят темпото на повишение на лихвените проценти, до момента в който не видят солидни доказателства, че главният инфлационен напън отслабва ", сподели Иън Шепърдсън, основен икономист в Pantheon Macroeconomics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР