В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото, йената и паундът поевтиняват към долара

В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският $ умерено се ускорява по отношение на еврото, лирата стерлинг и японската йена след публикуването на макроикономически данни от Китай.

По-лошата от предстоящата статистика увеличи търсенето на защитни активи, в това число йената (в по-голяма степен) и $.

Към 11 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на $ с 0,23% - до $1,0234 за едно евро спрямо $1,0260 при затварянето на пазара в петък.

Стойността на английската лира стерлинг се намали с 0,34% до $1,21 06 за един паунд по отношение на $1,2138 в края на предходната сесия.

По отношение на японската валута, американската се разменя през днешния ден при курс 133,51 йени за $ 133,42 йени за $ при закриване на търговията в петък.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), в понеделник сутринта се повишава с 0,18%, а по-широкият показател WSJ Dollar добави 0,15% към цената си.

Както стана известно през днешния ден, растежът на продажбите на дребно и промишленото произвеждане в Китай през юли е по-слаб от прогнозите на анализаторите. Продажбите на дребно се покачиха с 2,7% на годишна база при предстоящ растеж от 5%, а растежът на промишленото произвеждане в Китай се забави до 3,8% предишния месец от 3,9% през юни, макар че консенсусът на анализаторите за този индикатор предвиждаше повишение от 4,6%.

За да поддържа китайската стопанска система, Китайската национална банка инжектира 400 милиарда юана (близо 60 милиарда долара) във финансовата система по програмата за средносрочно кредитиране (MLF), а също по този начин понижи лихвите по заемите за интервал от една година, издадени по MLF с 10 базисни точки до 2,75% годишно.

На фона на облекчаването на паричната политика, курсът на по този начин наречения офшорен юан (който се търгува отвън континентален Китай) падна в Хонконг с 0,5% до 6,7738 юана за едни $.

Други значими събития за международните пазари тази седмица ще бъдат публикуването на протокола от юлското съвещание на Федералния запас в сряда и отчета за продажбите на дребно в Съединени американски щати в петък, отбелязва Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР