В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Паундът расте, еврото отстъпва пред силния долар

В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският $ се ускорява по отношение на еврото и японската йена, английският паунд леко пораства. Търговци и вложители чакат по-късно през днешния ден публикуването на основни статистически данни за пазара на труда в Съединени американски щати.

Анкетирани от Trading Economics анализатори предвиждат, че равнището на безработица в страната се е запазило на 3,6%, а броят на работните места в стопанската система на Съединени американски щати (с изключение на селскостопанския сектор) се е нараснал с 250 хиляди предишния месец, откакто през юни се увеличи с 372 хиляди.

Тези данни могат да повлияят върху политиката на Федералния запас, който се пробва да реши сложната задача: да забави рекордна от 40 години инфлация, без да провокира криза в Съединени американски щати.

Доларът стартира да се обезценява в средата на юли на фона на спекулациите, че регулаторът евентуално ще увеличи лихвените проценти с по-бавни темпове през идващите месеци, с цел да избегне криза. Междувременно националната валута на Съединени американски щати си върна част от загубите, откакто редица представители на управлението на Фед отхвърлиха сходни опасения, като показаха решимостта си да продължат да стягат паричната политика, до момента в който инфлацията се забави, написа Trading Economics.

В четвъртък Bank of England реши да увеличи главния лихвен % до 1,75% от 1,25% годишно, което е рекорден ритъм от 1995 година насам.

Към 10 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на $ с 0,13% - до $1,0234 за едно евро спрямо $1,0246 за евро при затварянето на пазара в четвъртък.

Цената на английската лира стерлинг на пазара се подвига в това време с 0,09% и е $1,2167 за един паунд при $1,2160 за паунд в края на предходната сесия.

По отношение на японската валута американските пари нарастнаха с 0,32% - до 133,16 йени за $ против 132,89 йени за $ предходния ден.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), нараства по време на днешната търговия с 0,16%, по-широкият показател WSJ Dollar се увеличи с 0,12%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР