В хода на валутната търговия в петък щатският долар умерено

...
В хода на валутната търговия в петък щатският долар умерено
Коментари Харесай

Доларът остава в силни позиции към основните валути

В хода на валутната търговия в петък щатският $ умерено нараства по отношение на еврото и лирата стерлинг, отстъпвайки пред японската йена. Американската валута остава в мощни позиции, подкрепена от сигналите, идващи от Фед.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта прибавя 0,16%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,18%.

Към 10:25 часа българско време двойката евро/долар се търгува за $1,0733 спрямо курса на замяна от $1,0740 дружно евро в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време също леко нараства - до $1,2114 за едни паунд спрямо $1,2121 за паунд при затваряне на търговията в четвъртък.

Пазарната цена на " зелените пари " във връзка с японската национална валута падна до 1230,20 йени против 131,59 йени при затварянето на търговията в четвъртък.

Американската валута е подкрепена от сигнали, че системата на Федералния запас може да увеличи главния лихвен % по-високо от упованията на пазара. Няколко водачи на регулатора тази седмица дадоха да се разбере, че считат за належащо в допълнение повишение на лихвите, защото борбата с високата инфлация към момента не е извоювана и няма доста закъснение на икономическия напредък.

Данните за януари за инфлацията в Съединени американски щати ще бъдат оповестени идната седмица. Консенсусната прогноза на специалистите, представена от Trading Economics, допуска растеж на потребителските цени с 0,5% по отношение на декември, когато паднаха с 0,1%.

Резервната банка на Австралия (RBA) увеличи прогнозата си за главната инфлация на нехранителните артикули и силата за настоящата фискална година, приключваща през юни, до 6,25% от 5,5%. Австралийският $ падна до $0,6927 от $0,6936.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР