В хода на валутната търговия в четвъртък доларът слабо поевтинява

...
В хода на валутната търговия в четвъртък доларът слабо поевтинява
Коментари Харесай

Китайският юан се обезценява. Сенатът на САЩ стабилизира долара

В хода на валутната търговия в четвъртък доларът едва поевтинява по отношение на еврото след значителния скок на курса в сряда на фона на реализирана договореност сред водачите на Сената за бюджета на Съединени американски щати.

Същата динамичност, само че по-силно изразена, демонстрира и китайският юан, най-големият спад в цената на валутата от момента на нейната обезценка от управляващите в Пекин през август 2015 година.

На търговете в Шанхай през днешния ден юанът загуби 0,7% - до равнище 6,3207 юана за един $, като в течение на сесията спадът доближаваше 1 %.

За отслабването на китайската валута спомогнаха данните за намаляващото позитивно външно комерсиално салдо на страната, поради по-бързия растеж на вноса. Освен това специалистите чакат, власите в Пекин да подхваща ограничения, ограничаващи укрепването на юана, откакто растежът на неговия курс по отношение на $ доближи двугодишен най-много по-рано тази седмица.

Споразумението в американския Конгрес, планува увеличение в околните две година на разноските за защита и за редица обществени стратегии. Очаква се това да постави завършек на опълчването, водещо до проблеми за естественото действие на американското държавно управление.

Тези вести бяха признати позитивно от вложителите, което докара през вчерашния ден до значително растеж в курса на американската валута.

Но през днешния ден тази динамичност изчерпа сили и еврото леко нараства до ниво$1,2276 спрямо курс $1,2264 при закриване на вчерашната сесия, когато общата валута загуби 0,9% от цената си.

В същото време курсът на $ по отношение на японската валута се повишава през днешния ден сутринта до 109,63 по отношение на 109,33 йени за един $ ден преди този момент.

За едно евро през днешния ден на пазара дават 134,60 йени спрямо 134,09 йени в сряда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР