В хода на валутата търговия в понеделник сутринта щатският долар

...
В хода на валутата търговия в понеделник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът уверено се покачва към еврото, паунда и йената

В хода на валутата търговия в понеделник сутринта щатският $ се повишава интензивно по отношение на еврото и лирата стерлинги и йената заради увеличеното търсене на защитни активи и " ястребовите " изказвания на водачите на Федералния запас на Съединени американски щати.

Ръководителят на Федералната аварийна банка на Сейнт Луис Джеймс Балард сподели предходната седмица, че регулаторът ще би трябвало да продължи да покачва главния лихвен %. В същото време графиките, съпътстващи изявленията му, демонстрират, че равнището на лихвените ставки може да доближи 5-7% годишно.

Междувременно ръководителят на Федералния запас на Бостън Сюзън Колинс сподели в петък, че Федералният запас може да обмисли разнообразни разновидности за смяна на лихвените проценти на съвещанието си през декември, в това число нарастване от 75 базисни пункта.

Американската централна банка увеличи лихвите със 75 б.п. на последните четири съвещания и в този момент анализаторите и икономистите като цяло чакат идващото нарастване да бъде 50 базисни пункта. Следващото съвещание на Фед ще се организира на 13-14 декември.

Доларът е подсилен и от търсенето на активи-убежища на фона на опасенията за разпространяването на ковид в Китай и дейностите на управляващите за ограничение на пандемията, написа Trading Economics.

В понеделник, към 11 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на американската с 0,69% - до 1,0252 $ за едно евро против 1,0325 $ за евро при затварянето на сесията предишния петък.

Кусът на доларът се увеличи с 0,58% по отношение на йената до 140,17 йени по отношение на 140,37 йени за $ в края на последната сесия.

Британската лира стерлинг се обезценява във връзка с $ с 0,65% и се търгува за към $1,1806 за паунд в съпоставяне с $1,1890 за паунд в края на търговията в петък.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден нараства с 0,4%, а по-широкият доларов индекс WSJ - с 0,34%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР