В хода на специализирана операция срещу незаконното производство и разпространение

...
В хода на специализирана операция срещу незаконното производство и разпространение
Коментари Харесай

Пловдивската полиция разкри две наркооранжерии, иззети са около 10 кг. марихуана

В хода на профилирана интервенция против противозаконното произвеждане и разпространяване на опиати криминалисти от Трето районно управление (на МВР) разкриха две домашни оранжерии за марихуана в Пловдив и близко село, оповестиха от пловдивската полиция.
Прочетете още
На адреса на мъж в регион „ Северен “ е открито изолирано помещение с построени системи за осветяване, отопление и вентилация, в което се отглеждали голям брой канабисови насаждения в друг етап на развиване. При процесуално-следствените дейности са конфискувани и 8 пакета подготвена продукция с общо тегло 782 грама, а също и нелегално притежавана пушка. Същевременно лаборатория с сходно съоръжение е открита и в дома на жена от пловдивско село, където били основани удобни условия да виреят над 40 корена от наркокултурата, а в допълнение са иззети и съвсем 260 грама суха зелена листна маса.

В резултат на професионалните дейности на проверяващи от същото районно ръководство е пресечена незаконната активност и на различен наркодилър на територията на регионалния град. В жилището и автомобила му са открити огромно количество разфасовки с марихуана - общо над 2,8 кг. Сред конфискуваните материални доказателства при претърсванията са 3 електронни везни, 7 електронни цигари със наличие на синтетичен канабиноид и 4 епруветки със семена от рода на конопа. 

През седмицата с триумф е белязана и акция с сходна устременост от чиновниците на реда в Първомай, при която са иззети близо 6,2 кг марихуана. Наркотикът е открит под  формата на пакети и в насипно положение в колата на престъпно проявен и осъждан водач и при претършуване в жилището му, осъществено със подпомагане на служители на реда от ОДМВР – Хасково.

По случаите са формирани две бързи и две досъдебни производства за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс под наблюдаване на Окръжна прокуратура – Пловдив. С разпореждане на наблюдаващ прокурор двама от причинителите са били привлечени като обвинени и приведени в ареста за 72 часа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР