В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и

...
В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и
Коментари Харесай

Полицията разби незаконен цех за производство на олио и склад с храни извън срок на годност

В хода на взаимна инспекция чиновниците на икономическа полиция и районното ръководство в Труд са разкрили противозаконен завод за произвеждане на олио. Това оповестиха от ОДМВР-Пловдив.

Установено е, че притежател на еднолично сдружение държи индустриален завод в индустриалната зона. 63-годишният бизнесмен произвеждал студено пресовани масла от разнообразни семена, без нужните позволения и без да съблюдава хигиенични условия.

Изискано е подпомагане от регионалната дирекция по сигурност на храните и 03 РСПАБ-Пловдив. В резултат на инспекцията е формиран констативен протокол, издадено е предписание за възбрана от ОД БАБХ и наставление от чиновниците на 03 РСПАБ - Пловдив.

При взаимната работа е тестван и различен склад в индустриалната зона, където е открито запазване на огромни количества негодни за приложимост пакетирани хранителни артикули. Ползвател на склада е 37-годишен пловдивчанин, на който проверяващите органи са съставили констативен протокол и предписание за възбрана от ОД БАБХ.

Хранителните артикули са сложени под възбрана ще бъдат унищожени в последстие, по процедура стартирана от организацията по сигурност на храните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР