В хода на работата в ДАНС е установена схема, която

...
В хода на работата в ДАНС е установена схема, която
Коментари Харесай

ДАНС: Финансира се схема, която пряко засяга националната сигурност на страната

В хода на работата в ДАНС е открита скица, която е обвързвана с построено, функционирано деяние по пране на пари. Според данните, с които разполагаме посредством построената скица, се финансират мероприятия, които директно засягат националната сигурност на страната.
Това сподели ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Димитър Георгиев по време на чуването си в Народното събрание за шпионския скандал.
При извършените спомагателни мероприятия са добити данни, че Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език по отношение на нуждата от геополитическата преориентация на България и известният за всички план " България ".
В същата се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитически живот, които да доведат до такава смяна в ориентацията на страната.
Придобита е информация, че тази скица се употребява за трансфер на финансови средства от съветски жител, който е началник на непозната организация " Двуглав Орел ", с ползи в разнообразни области, с ползи в публичния и политически живот на страната.
В резултат на дейностите на спецпролкуратурата и Министерство на вътрешните работи в София, Перник и Брезник са арестувани 8 лица за 24 часа, регистрира от своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Министърът уточни още, че са извършени разнообразни по тип дейности по следствието, огледи, претърсвания, изземвания, персонални обиски и други дейности по следствието на територията на град Перник, град София и Брезник.
В рамките на периода на задържането въпросните лица са конвоирани до постройката на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължение на процесуалните дейности с тях ", сподели Маринов.
Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски изиска да се прегласува решението за чуването на Маринов, Георгиев и министър председателят Бойко Борисов да бъде на закрито съвещание.
„ Всички видяхме равнището на доверие в Народното събрание, а то е под 15%. Лошото е, че ние самите вършим това да е по този начин. Молим да се положат старания за повишение на престижа на институцията и когато има подобен значим проблем в страната, ние да се скриваме тук и да приказват тук неща министърът на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС да ни споделят неща, които към този момент знаем ”, сподели Свиленски.
Той акцентира, че е належащо да има закрито съвещание, на което да се обяснят елементи по случая със задържането на някогашния основен редактор на вестник „ Дума ” и ръководителят на Движение „ Русофили ” Николай Малинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР