В хода на проверката ще бъдат изследвани всички данни и

...
В хода на проверката ще бъдат изследвани всички данни и
Коментари Харесай

В Момента Някои От Най-Високопоставените Политици В България Треперят! Няма Да Повярвате Кого Удрят

В хода на инспекцията ще бъдат изследвани всички данни и условия, оповестени в медиите, в това число пазарните цени на визираните парцели, произхода на средствата за покупката им, както и търговия с въздействие и спор на ползи при приемането на законодателни промени от страна на Народното събрание, прецизираха от комисията.

Става дума за незабавна корекция, прокарана от ГЕРБ през 2017 година, благодарение на която компанията Артекс инженеринг ", продала жилищата на четиримата, е съумяла да възобнови изтеклото си разрешителното за градеж за друга своя емблематична постройка - първокласната " Златен век " до хотел " Маринела " в елитния столичен квартал " Лозенец ".

Ще бъде тествана и активността на компанията продавач " Артекс инженеринг " АД, както и нейното вероятно присъединяване в публични поръчки, се споделя още в известието. Ще бъдат оценени всички покупко-продажби за покупко-продажба, осъществени от комерсиалното сдружение за интервала 2017 - 2019 година с оглед определяне на цените, на които всекидневно са продавани парцели от компанията, както и възможното определяне на други лица на висши държавни постове, които са сключили покупко-продажби с компанията. Ще бъде изискана информация от способените органи и за всички получени позволения за строителство, публикуван на сдружението за този интервал.

Ще бъдат снети пояснения от страните по всички покупко-продажби, както и от Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева.

В хода на инспекцията ще се изследва и съществуването или неналичието на свързани лица в политически партии и компания " Артекс инженеринг ", както и дали комерсиалното сдружение е предписание предизборни дарения.

В случай, че на Комисията бъде предоставена инспекция от прокуратурата, КПКОНПИ ще извърши и спомагателни дейности, с оглед напътствията й, обявиха още от комисията, ръководена от Пламен Георгиев.

Веднага по-късно от държавното обвиняване оповестиха, че във връзка постъпили сигнали от Гражданско придвижване БОЕЦ, молба от министър Цецка Цачева, както и голям брой медийни изявления, разпореждат на антикорупционната комисия осъществяване на инспекция поради изказванията за осъществени закононарушения, свързани с придобиването на недвижими парцели от нея, Цветанов, Рашидов и Колева.

Прокуратура е разпоредила на КПКОНПИ следните дейности: условие на информация по отношение на притежаваните от проверяваните лица недвижими парцели, по отношение на историята по притежатели на всеки от закупените жилища, по отношение на настоящото положение на сдружението - продавач, по отношение на декларирането на парцелите в съответните общински региони, по отношение на заплащането на продажната цена и дължимите налози и такси, както и по отношение на произхода на средствата за покупката.

С предписание на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани цялостни копия от нотариалните каузи за всяка договорка, при прецизно съблюдаване на наредбите на Закона за нотариусите и нотариалната активност.

Дадени са също инструкции да се снемат пояснения от всеки покупател, както и от лицата, представляващи сдружението - продавач, в това число и по отношение на предни връзки и познанства сред тях, метод на определяне на контакт и начални договаряния, метод на приемане на информация за оповестения за продажба парцел и неговата цена и осъществени следващи дейности. От всяко от проверяваните лица ще се изиска единодушие за откриване на банкова загадка, като при липса на такова ще се действа по реда на Закона за кредитните институции.

Проверката във връзка с Цветан Цветанов ще обхване също последващите покупко-продажби, касаещи сменените от него жилища.

С оглед компетентността на КПКОНПИ във връзка с установяването на спор на ползи, Върховната касационна прокуратура е предложила на комисията да реши основанията за това във връзка с Цветанов. Повод за това са медийни изявления по отношение на метода на приемане на промени в Закона за устройство на територията и връзка на тези промени със строителната активност на сдружението - продавач, се споделя още в известието на прокуратурата.

Междувременно самият Цветанов още веднъж сподели, че не е направил нищо нелегално и чака, когато инспекциите открият това, да получи опрощение.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР