В хода на проведено разследване и извършени действия от криминалисти

...
В хода на проведено разследване и извършени действия от криминалисти
Коментари Харесай

Задържаха шестима души в Русе, източвали банкови сметки

В хода на извършено следствие и осъществени дейности от криминалисти на ОДМВР-Русе била събрана информация за незаконна група, която е осъществявала нерегламентирано придобиване на данни за банкови сметки и персонални документи и е правила банкови прехвърляния на територията на Варна, Русе, Силистра и София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

На базата на тези данни, на 30 май, под съгласуваност на ГДНП, е стартирала паралелна полицейска интервенция. Извършени са претърсвания в 13 обекта на територията на обитаемоте места, откъдето са конфискувани голям брой банкови документи, банкови извлечения, дебитни карти, СИМ карти, компютърни конфигурации, мобилни телефони, муниции и разнообразни типове опиати, в неголеми количества.

Установени и арестувани са петима мъже и жена, на възраст от 25 до 40 години. Те са привлечени като обвинени за осъществяване на нерегламентирано придобиване на данни за банкови сметки и персонални документи, въз основа на които са изготвяни платежни принадлежности и са осъществявани нерегламентирани банкови прехвърляния. Образувано е досъдебно произвеждане предвид на закононарушение по член 246, алинея 3 вр. член 243, алинея 2, т. 3 от Наказателен кодекс – срещу паричната и кредитната система.

Разпитани са голям брой очевидци, назначени са редица експертни проучвания. Днес Окръжна прокуратура – Русе ще внесе искане в съда за взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на трима от арестуваните, на други трима е избрана мярка за неотклонение „ парична гаранция “ – на двама тя е в размер на 5000 лева, а на един- 10 000 лева

Действията по следствието не престават под управлението на окръжната прокуратура.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР