В хода на масови безредици в Иран, предизвикани от повишените

...
В хода на масови безредици в Иран, предизвикани от повишените
Коментари Харесай

Масови безредици в Иран заради повишените цени на бензина

В хода на всеобщи вълнения в Иран, провокирани от нарасналите цени на бензина и нормирането на продажбата му, е погубен помощник на полицията, който се опитал да попречи на офанзива против полицейски сектор. Инцидентът е станал в западния град Керманшах, съобщи организация ИРНА.

Бунтовете и конфликтите започнаха в петък и обгърнаха съвсем цялата страна. Подпалени са над 100 банкомата и няколко търговски центъра. Задържани са над 1000 индивида.

Според известия на няколко осведомителни организации, в нощта на събота против неделя иранските управляващи са лимитирали достъпа до интернет. На доста места мрежата е недостъпна, което затруднява да се предава информация за митингите. В неделя се организира спешно съвещание на Народното събрание.

В нощта на 15 ноември държавното управление реши да увеличи цените на бензина и да нормира продажбата му като мярка против продължаващата икономическа рецесия.

Съгласно държавното разпореждане, собственик на държавна бензинова карта може да купи до 60 литра бензин на месец на цени, еквивалентни на 12 евроцента. Тези, които се нуждаят от повече гориво, би трябвало да заплащат от 20 до 30 цента за литър според от количеството бензин. Цените са съвсем тройно по-високи от досегашните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР