В хода на извършваната от Върховна касационна прокуратура проверка са

...
В хода на извършваната от Върховна касационна прокуратура проверка са
Коментари Харесай

Цацаров иска отмяна на българското гражданство за двама чужденци, които измамили службите

В хода на осъществяваната от Върховна касационна прокуратура инспекция са открити учредения за анулация на натурализацията /на добитото българско гражданство/ на две лица.

За всеки от тях основният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правораздаването, с искане да насочи предложение до президента на Република България за издаване на декрет за анулация на натурализацията. Това са:

Магди Мохеб Камил Кассабгуи, роден в гр. Кайро, Египет, придобил българско поданство с Указ от 23.08.2018 година, заради укриване от него на обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на наше поданство и неподдържане на инвестицията, станала съображение за българско поданство най-малко в минималния законов период от две години;

Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани, роден в гр. Карачи, Пакистан, придобил българско поданство с Указ от 23.08.2018 година, заради укриване от него на обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на наше поданство и неподдържане на инвестицията, станала съображение за българско поданство най-малко в минималния законов период от две години.

Във Върховната касационна прокуратура постъпват сигнали от ДАНС за позволени нарушавания в хода на процедурата по придобиване на поданство, както и за несъблюдение на отговорностите за поддържане на направени вложения, станали съображение за приемане на българско поданство. По всеки от сигналите се прави цялостна инспекция, като през месец юни 2019 година основният прокурор Сотир Цацаров насочи оферти до министъра на правораздаването за анулация на натурализацията /на добито българско гражданство/ във връзка с четири лица - Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина, съгласно пълномощията по член 31 от Закона за българското поданство.

Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР