В хода на историята е било нужно да наблюдаваме даден

...
В хода на историята е било нужно да наблюдаваме даден
Коментари Харесай

Колко дълъг ще е животът без постиженията на съвременността

В хода на историята е било нужно да следим даден тип в продължение на десетилетия, с цел да установим междинната дълготрайност на живота на неговите представители.

През 2020 година обаче науката към този момент разполага с технология, посредством която да определим продължителността на живота на даден скотски тип, употребявайки единствено информация от неговото ДНК.

Технологията е дело на австралийския институт CSIRO и разчита на развой, наименуван " метилиране ", при който интензивността на ДНК е модулирана посредством прибавянето на избрани метилови групи.
 Снимка 459846

По този метод учените не променят ДНК, а просто задействат дадени елементи у него, въз основата на които пресмятат евентуалната дълготрайност на живота.

Според техните калкулации продължителността на живота на хомо сапиенс е едвам 38 години.
 Променя ли престоят в космоса човешката ДНК
Променя ли престоят в космоса човешката ДНК

Експеримент с близнаци

Те настояват, че удължаването на живота след 38 години се дължи на това, че разполагаме с елементарен достъп до питателна храна, чиста вода и голям набор от медицински принадлежности за поддържане и удължение на живота.
 Снимка 459844

Този мотив звучи по едно и също време необичайно и правдиво, само че методът на CSIRO явно дава отговор на действителността, защото прогнозите за продължителността на живота на други типове са в крайник с тези, които към този момент сме открили по остарелия метод.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР