В хода на историята болестите, предадени от комарите на хората,

...
В хода на историята болестите, предадени от комарите на хората,
Коментари Харесай

Учени: Дрехите с графен ни пазят от комарите

В хода на историята заболяванията, предадени от комарите на хората, евентуално са предизвикали повече премеждия, в сравнение с всички войни, взети дружно. Настоящите техники за битка с досадните кръвопийци нормално включват химикали, които обаче могат да имат странични резултати както за индивида, по този начин и за заобикалящата го среда. Солидното облекло може да помогне, само че както всеки, прекарал известно време навън в компанията на комари знае, те са склонни към твърдоглавие и в последна сметка намират метод да ни ухапят. Решение на този проблем оферират американски учени, написа уеб сайтът Медгаджет, базирайки се на обява в сп. " Протоколи на Американската академия на науките ", предава Българска телеграфна агенция.

Специалистите от университета " Браун " оповестяват за нов материал, кадърен да прикрива носещия го субект от комари, като не разрешава на привличащите насекомите химикали да проникват през тъканта. Материалът също така оказва помощ и за физическото блокиране на комарите, пречейки им впиват устните си органи в кожата.

За изработката на новия материал са употребявани голям брой пластове графенов оксид.

Графенът има цялостен куп необикновени и вълнуващи свойства. Напластен на по-плътни пластове, той наподобява блокира прекосяването на доста химикали, отделяни от кожата и посредством потта. Комарите употребяват тези химикали като сигнали, с цел да преследват плячката си, тъй че блокирането им надлежно оказва помощ да се избегне привличането на комарите.

За да потвърдят, че материалът им работи, експертите са заели неколцина смелчаци, подготвени да споделят компанията на десетки лакоми комари. Направените проби са посочили, че насекомите не демонстрират никакъв интерес към апетитната човешка кожа, покрита с графеновата тъкан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР