В хода на еволюцията си коронавирусът вероятно е спрял да

...
В хода на еволюцията си коронавирусът вероятно е спрял да
Коментари Харесай

Учени: COVID-19 вече се адаптира по-добре към организма

В хода на еволюцията си коронавирусът евентуално е спрял да мутира и вследствие на това може да се приспособява по-добре по отношение на човешкия организъм. Това му разрешава да бъде по-заразен. Констатациите са на учени от Политехническия университет в Хонконг.
В рамките на проучването са съпоставени вариантите на над 200 пациенти и е регистрирана тяхната генетична еднаквост с „ импортираните ” от чужбина мостри на болестта, заяви вестник South China Morning Post, представен от БГНЕС.
Коронавирусът продължи да мутира по време на първата и втората вълна, когато са правени аналогични проучвания. Сега обаче резултатите били разнообразни, което демонстрира, че или вирусът се е приспособява към човешкия организъм и е спрял да мутира, или всички инфектирани са се заразили от едно място за къс интервал от време, считат още специалистите.
Счита се, че при последната вълна в Хонконг коронавирусът се е оказал по-заразен, в сравнение с при първите две талази, което евентуално се дължи на по-ефективната акомодация към човешкия организъм.
Знаете, от 5 юли в Хонконг след триседмичен нулев приръст, коронавирусът стартира да се популяризира още веднъж. През последната седмица в един от най-гъстонаселените мегаполиси в света всеки ден се записват 100 случая на заразяване, като общият брой наближава 3000.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР