В хода на досъдебното производство има доказателства,че има отправени заплахи

...
В хода на досъдебното производство има доказателства,че има отправени заплахи
Коментари Харесай

Прокурор Гешев разкри: Заплашвали свидетели срещу Цветан Василев, за да оттеглят показанията си

" В хода на досъдебното произвеждане има доказателства,че има отправени закани към очевидци против Цветан Василев да си отдръпват показанията, стана ясно от думите на прокурор Иван Гешев по време на съвещанието в Специализирания углавен съд, където се взема решение дали да бъде прекъснато делото за банкрута на Корпоративна комерсиална банка
Има писмени доказателствени средства, че някогашният мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев е желал да профилактира очевидци по процеса, както и има данни те да са получавали закани и за живота си, съобщи Гешев.
Прокурорът по делото КТБ упрекна юристите на банкера, че политизарт процеса. Според него защитната теза на Василев върви в две насоки. Първата е, че Василев се пробва да придаде политически отенък на делото, с цел да не бъде екстрадиран у нас.
" Единственият късмет, чисто научен, Цветан Василев да не бъде екстрадиран, е той да придаде политически привкус на този развой. Според европейската спогодба за екстрадиция това е единственият вид това да не се случи. Господин Василев осъществя защитната си тактика по метод, който намира за добре ", съобщи Гешев пред публицисти. По думите му опитите на Василев да придаде политически темперамент на процеса се виждали от жалбата му в Съединени американски щати по закона " Магнитски ", от писмата, " други епистоларни форми, които той избира ".
Втората наклонност в отбраната на Василев е да дискредитира очевидци.
" Тази наклонност я има още от досъдебната фаза. Това се вижда от конкректни случаи - закани против очевидци - Бисер Лазов и други, отделени в други досъдебни производства, има данни за заплащане на пари за профилактиране на очевидци. Това е точната дума, която е казана. Кой и къде я е споделил ще разберете, в случай че тръгне процесът ", изясни Гешев. Според него доста очевидци ще кажат тези неща, тъй като са били заплашвани персонално от Цветан Василев. Гешев съобщи, че тези случаи са отделени в досъдебни производства, предава Канал 3.
Един от тримата бранители на банкера Лазар Карадалиев отхвърли част от обвиняванията и изиска отказ на прокурор Иван Гешев. Според него той уронвал престижа на Василев с медийни изяви. Искането за отказ беше подсилен и от останалите бранители на Василев Константин Симеонов и Христо Ботев. Съдът обаче остави без разглеждане на поискания отказ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР