В хода на действията е документирана престъпната дейност на интернет

...
В хода на действията е документирана престъпната дейност на интернет
Коментари Харесай

Разкрита е незаконна интернет търговия на опасни въздушни възглавници за моторни превозни средства

В хода на дейностите е документирана незаконната активност на интернет търговци от София, разпространяващи на територията на страната, Европа и Съединени американски щати подправени аварийни елементи за над 20 от най-известните марки коли. За задачата причинителите употребявали най-известните локални и задгранични онлайн платформи за гратис издание на разгласи, като броят на продаваните продукти в тях надвишавал 280.

От претърсените 5 адреса и автомобила в София са конфискувани над 490 въздушни възглавници и голям брой съставни елементи за тях, маркирани с отличителни търговски белези на най-широко публикуваните автомобилни марки.

В един от домашните адреси били открити и конфискувани средствата, с които се е правила част от активността по продажба: компютърни конфигурации, мобилни телефони, печати на компании, касови апарати и доста на брой товарителници от употребяваните куриерски компании.

В жк. „ Младост “ антимафиотите открили и складовото помещение, в което от импортираните в страната съставни елементи се правило сглобяването на подправените въздушни възглавници. Освен че нарушавали правата на редица маркопритежатели процесът по сглобяването им не подлежал на следващ надзор, който да удостовери надеждността при потреблението им в колите. Една от засегнатите търговски марки открила огромното забавяне във времето за отваряне при настъпване на случай, спрямо истинските, откакто се сдобила с фалшификат точно от въпросните търговци.
11
Освен продажбите зад граница, вносът на висок брой аварирали коли в страната осигурявал непрестанен пазар на откритите имитации на локално равнище.

Проведената интервенция е част от тактиката на страната за засилено противопоставяне на закононарушенията против обекти на предпазени търговски марки и повишение качеството на предлаганите онлайн услуги до краен консуматор.

През последните две години страната ни бе извадена от отрицателния бдителен лист „ Специален 301 “ на Департамента по търговия на Съединени американски щати като резултат от координираните взаимните дейности сред Министерството на вътрешните работи и Прокуратурата за противопоставяне на този тип незаконна активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР