В ход е вторият етап от тазгодишната традиционна кампания на

...
В ход е вторият етап от тазгодишната традиционна кампания на
Коментари Харесай

В неделя е Световният ден за възпоменание на жертвите от ПТП, който е посветен на правилното поведение на пешеходците и на шофьорите спрямо тяхспрямо тях

В ход е вторият стадий от тазгодишната обичайната акция на бранш „ Пътна полиция ” „ Зима ”. Той е отдаден на вярното държание на пешеходците на пътя и на водачите на моторни транспортни средства по отношение на тях. Толерантността на пътя е значима причина за безвредното придвижване по пътищата както на едните, по този начин и на другите участници, оповестяват от пресцентъра на полицията.

``
реклама

В рамките на този стадий от акцията, на 17 ноември ще бъде маркиран Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените народи от 2005 година всяка трета неделя на ноември е оповестена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните катастрофи.

Тази година мотото на Деня за възпоменание е „ Животът не е аварийна част ”.

Със съдействието на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, в неделя (17 ноември), от  10:30 часа, в храмовете в региона ще бъде отслужена литургия.

Денят за възпоменание е основан за хората по целия свят да се замислят за големите и тежки загуби, които човечеството понася от злополуките по пътищата. На този ден би трябвало всички да се замислят персонално за своето държание на пътя, да проучват грешките и да вземат решение да не позволяват риск в пътното придвижване. Сигурността на придвижването по пътищата на всички зависи от персоналния принос и отговорност на всеки един участник в него, въпреки той да наподобява дребен и непълен. Съвкупността на доброжелателност, дисциплинираност и приемливост на стотици хиляди хора по едно и също време би осигурила една по-здравословна и безвредна среда на пътното придвижване.

Призивът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна към всички жители е да бъдем виновни участници в придвижването по пътищата, да възпитаваме децата си в съблюдаване на закона, да пазим здравето и живота си, с което ще подсигуряваме пред обществото, че сигурността на придвижването по пътищата е наша задача.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР