В ход е процедурата по завършването на ремонта на централната

...
В ход е процедурата по завършването на ремонта на централната
Коментари Харесай

Общината се готви да завърши ремонта на централната пешеходна зона във Враца

В ход е процедурата по завършването на ремонта на централната пешеходна зона на Враца от „ Здравец “ до жп гарата, научи организация BulNews. Община Враца е оповестила социална поръчка за актуализация на техническия план. Той е направен още през 2015 година и следва да бъде изменен, защото е обект на авторски права и услугата е лимитирано до тъкмо избран реализатор, се показва в документите по процедурата. 
Етап 2 от модернизирането на централната пешеходна зона във Враца е разграничен на две зони. Първата е с повърхност 17 658 кв.м. и има изявен търговско-развлекателен темперамент, само че тези функционалности понастоящем са доста по-слабо развити. Започва от пл. „ Суми “ и приключва със затихваща активност на обществено-обслужващите действия до предгаровия площад. В плана за ремонта са заложени нови зелени площи и дообогатяването на към този момент съществуващите с разнородни типове растителност. 
Зона 2 е с повърхност 5 934 кв.м. и обгръща площад „ Суми “ и продължението по ул. „ Никола Войводов “, до кръстовището с ул. „ Кръстьо Българията “. По своята същина пл. „ Суми “ е търговски площад. От естетическа позиция на територията му е значимо да се експонира подобаваща задънка на комерсиалната улица. С слагането на едромащабна модерна арт апаратура, зоната ще получи еднопосочен знак и ще се трансформира в мултифункционално пространство за интензивности навън. Затова там се планува разполгането на шадраван. Дообогатяването на пространството с растителност също е от голяма важност за обезпечаването на по-добро помрачаване. Обживяването на този площад ще е значимо както за да се задържат и усилят посетителите, по този начин и да се сложи началото на нова ревитализация за втората част на ул. „ Никола Войводов “ и предгаровия площад. 
С цел подобряването на микроклимата на централната градска част е планувано уплътняване на съществуващото и ново озеленяване с подобаващи разнородни растителни типове, осигуряващи динамична картина в багрите през всеки сезон, вероятни за адаптиране към климата, безвредни за човешкото здраве и подсилващи подтекста на образуваната среда. 
Предвижда се въвеждането на единна система от детайли на градското обзавеждане (пейки, чешми, осветителни тела, системи за разделно сметосъбиране) като тези, ситуирани в останалите зони в центъра, които обезпечават изискванията за приятна пешеходна среда, деен и въздържан отдих, срещи и действия навън.
Проектът за капиталова самодейност следва да се създаде по елементи: 
- Архитектурна; 
- Конструктивна; 
- Електрическа;
- Водоснабдяване и канализация; 
- Паркоустройство и благоустройство; 
- Геодезическа; 
- Количествено-сметна документи.
Предвидената от общината сума за актуализация на плана е 82 000 лв. без Данък добавена стойност. След като всичко е готово ще може да се премине към същинска работа и по този начин центърът на Враца най-сетне ще бъде напълно освежен. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР