В ход е поредното дело срещу обвинения за убийството в

...
В ход е поредното дело срещу обвинения за убийството в
Коментари Харесай

Нови скандални разкрития около убийството на Георги в Борисовата градина! София познала Йоан, но...

В ход е следващото дело против обвинявания за убийството в Борисовата градина от юни 2015 година Йоан Матев. На днешното правосъдно съвещание още веднъж бяха разпитани очевидци. От призованите, трима не се явиха в правосъдната зала.

Свидетелят Георги Мирчев съобщи пред съда, че е схванал за убийството от другари, защото по това време е бил на подготовка. Той се познава както с Йоан Матев, по този начин и брат му Марсел. Когато се видял с Йоан за финален път, той бил висок и слаб за възрастта си. Мирчев съобщи и че не е видял двамата братя на подготовка в деня на убийството.

По думите му през 2015 година Йоан е бил много по-спокоен и слаб човек от брат си, постоянно е ходил късо подстриган и със сини спортни маратонки Nike, както и брат му Масел.

Мирчев добави, че от видеоклиповете в интернет е видял човек, който наподобява на Йоан Матев да тича в посока телевизионната кула.

" Разпознах го най-много по облеклото, физическата му конструкция, леко скованите придвижвания на ръцете и изпъкнатата стойка на тялото му, което е особено за него. Относно сините маратонки, които се виждат на записа, мога да кажа, че Йоан е носил сходни, както и брат му Марсел ", отсече Марчев.

Той уточни, че след направения разпит в Столична дирекция на вътрешните работи не е бил викан да разпознава Йоан Матев с други лица, които да имат идентични по тип белези с тези на подсъдимия.

Вторият свикан очевидец по делото - София Странджева, съобщи пред съда, че не се познава персонално с Йоан Матев, а единствено го е виждала няколко пъти в тоалетната на учебното заведение.

" В деня на убийството, откакто качиха видеото в интернет, бягащият човек ми се видя като Йоан Матев, само че не бях изцяло сигурна дали това е той и по тази причина не дадох показанията си в полицията незабавно ", сподели тя. През 2015 година Йоан е бил относително по-слаб физически, в сравнение с в този момент.

След като преди три месеца първото съвещание по делото бе отсрочено поради нередовно свикан юрист - бранителя на Йоан Матев. В края на февруари мина и етапа на разпоредителното съвещание и делото бе планувано за месец май.

Тогава отбраната на Йоан Матев изиска процесът да се води при закрити врата, само че съдът означи, че публичността е една от гаранциите за правдивост и отхвърли да затвори вратите.

Марсел Матев, брат на подсъдимия Йоан Матев се възползва от правото си да не свидетелства по делото на предходното правосъдно съвещание на 18 май, в петък.

Тогава и съдът постанови, че подсъдимият може излезе за три дни от ареста, в интервала от 23 до 25 май, поради туморно образувание на левия крайник.

Йоан Матев беше упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 година

Убийството на Георги беше осъществено измежду бял ден в парка, тъкмо против бариерите на двора на Българското национално радио (БНР).

Дни по-късно на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи беше оповестен видеоматериал, показващ по какъв начин юноша бяга от региона на закононарушението. Полицията моли към жителите за подпомагане за изясняване на самоличността на бягащия, който е и хипотетичен причинител на убийството.

Йоан Матев беше арестуван от полицията едвам при започване на 2017 година - близо година и половина след закононарушението. Според информацията, дадена от полицията, след закононарушението Йоан Матев е трансформирал напълно външността си, в това число е почнал и да тренира, с цел да натрупа мускулна маса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: news.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР