В хладните месеци през февруари и март, когато зимата все

...
В хладните месеци през февруари и март, когато зимата все
Коментари Харесай

5 пищни карнавала, които няма да пропуснем

В хладните месеци през февруари и март, когато зимата към момента владее всекидневието на мнозина от нас, търсенето на мотив за пътешестване става по-належащо. Всеки приключенец жадува за топлота, цветове и наслада през този леден интервал от годината. Затова, с неспокойствие чакаме карнавалите, които превръщат улиците във вълшебство от костюми, маски и забавление.

Всеки нов град, всеки махленски церемониал, носи със себе си неповторими благоприятни условия за обогатяване на душата ни. Къде отиваме, вижте в идващите редове:

Карнавал в Ница

Стартира през далечната 1873 година и до ден сегашен притегля всяка година към един милион гости. Този френски церемониал е не единствено е първото огромно зимно събитие на Лазурния бряг, само че и дава на своите посетители две невероятни преживявания - карнавални паради и церемониал на цветята. Провежда се от 17 февруари до 3 март.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от nicecarnaval (@nicecarnaval)

Карнавал в Рио де Жанейро

След Ница, пътешествието ни ни води в Бразилия, където Рио де Жанейро се трансформира в международната столица на веселието. Карнавалът тук, през февруари, дава на посетителите опцията да се потопят в бразилския дух и просвета. Спектакълът на уличния спектакъл в Рио безспорно е едно от най-големите представления на света. Провежда се от 9 февруари до 19 февруари.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Making Carnival Dreams Come True (@experiencecarnivalrio)

Карнавалът във Венеция

Празник на цветовете и е съвършен метод за изпращане на зимата. С началото на февруари, градът се трансформира в маскарад, а Площад Сан Марко става епицентър на красивите церемонии и събития. Провежда се от 27 януари до 13 февруари.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Armin Panahi (@panahi.photography)

Карнавалът в Ксанти, Гърция

С обичайните си танци, фолклор, музика и голямата гама от кулинарни изкушения, този карнавал безспорно е едно необикновено комбиниране на развлечение и културно обогатяване. Провежда се на 16 март.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Xanthi Carnival (@iskecekarnavali)

Карнавалът в Тенерифе

Счита се за най-популярен след този в Рио. Всяка година обилното шоу се организира в столицата на Канарските острови - Санта Крус де Тенерифе. Начална дата 9 февруари до 18 февруари.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Carnaval Santa Cruz de Tenerife (@carnavaldetenerife)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР