В Хелзинки започна срещата между руския президент Владимир Путин и

...
В Хелзинки започна срещата между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Започна срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп

В Хелзинки стартира срещата сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Доналд Тръмп.

В своите встъпителни думи Путин съобщи, че е пристигнало времето да се поговори в детайли за двустранните връзки сред страните и интернационалните проблеми.

Снимка: Reuters

Доналд Тръмп от своя страна изрази убеденост, че Съединени американски щати и Русия имат късмет да изградят положителни връзки между тях, от което е заинтригуван целия свят.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че желае да обсъдят търговията, военните въпроси, също по този начин нуклеарния капацитет на Москва и Вашингтон, както и Китай.

Снимка: Reuters

Владимир Путин дойде през днешния ден със забавяне за срещата си с Доналд Тръмп, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Самолетът на Путин кацна във финландската столица към 13 ч. локално време (10 ч. по Гринуич), с половин час по-късно от плануваното, което измести за по-късно началото на срещата му с Тръмп.

Снимка: Reuters

Според съветски медии Путин е бил посрещнат от началника на президентската администрация на Финландия Юка Сиукосари.

Снимка: Reuters

Това беше следващият случай, в който съветският президент прояви прословутата си неправилност. В предишното той е закъснявал за доста срещи, в това число с английската кралица Елизабет Втора и папа Франциск, отбелязва Асошиейтед прес.

През 2014 година Путин закъсня с няколко часа за среща с немската канцлерка Ангела Меркел, откакто визитата му преди този момент в Сърбия продължи по-дълго от нормалното.

Снимка: Reuters

Закъсненията му, които постоянно са считани за тактичност за изваждане от равновесие на неговите събеседници, наподобява са по-скоро персонална линия, в сравнение с добре пресметната тактика, разяснява Асошиейтед прес.

Снимка: Reuters

Путин за първи път употребява в чужбина новата съветска лимузина " Аурус ". Автомобилът беше докаран пред стълбата на самолета, с който дойде съветският президент в Хелзинки, показва ТАСС.

Путин за първи път употребява лимузината при встъпването си в служба през май, само че до момента не я беше употребявал отвън Русия. Докарването й в Хелзинки може да е проява на съветска горделивост, като опълчване на фамозната лимузина на американския президент, наричана Звяра, отбелязва Асошиейтед прес. Кортежът на Путин включваше още няколко автомобила " Аурус ".

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР