В хеликоптерна катастрофа на Бахамите загинаха най-малко 6 души, сред

...
В хеликоптерна катастрофа на Бахамите загинаха най-малко 6 души, сред
Коментари Харесай

Известен американски въглищен магнат загина в хеликоптерна катастрофа

В хеликоптерна злополука на Бахамите починаха минимум 6 души, измежду които е и прочут американски въглищен магнат, съобщи БГНЕС.
Милиардерът Крис Клайн, 60-годишен, почина, пътувайки от Бахамските острови до Форт Лодърдейл, Флорида. Хеликоптерът му падна в Атлантическия океан, убивайки и другите пасажери на борда, заяви Daily Star. Според информацията на изданието дъщерята на милиардера също е била измежду починалите.
Клайн стартира работа във въглищните мини на 15-годишна възраст. След това той се отхвърля от университетското обучение на 22-годишна възраст и се насочва към въгледобивната индустрия.
Прави огромна инвестиция при започване на 2000-та година, изкупувайки запасите от въглища в щата Илинойс. През 2014 година той придобива въгледобивната компания Foresight Energy public и продава контролният пакет от акциите ѝ през 2015 година за 1,4 милиарда $. В началото на 2017 година открива нова мина в Нова Скотия и има още една планувана за разкриване в Западна Канада, оповестява Forbes.
Според известия в медиите, имението на Клайн в Западна Вирджиния, включва езеро, картинг писта, както и земя, на която милиардерът е отглеждал коне, кози и лами. Американските медии описват, че Клайн е прочут с екстравагантния си метод на живот. Той има първокласна яхта с пет спални и лична подводница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР