В Хасково заработи нов команден пункт в Регионалната дирекция за

...
В Хасково заработи нов команден пункт в Регионалната дирекция за
Коментари Харесай

Нов команден пункт на Регионалната дирекция за борба с градушките​ в Хасково

В Хасково проработи нов команден пункт в Регионалната дирекция за битка с градушките. Той ще ръководи дейностите на 27 ракетни площадки, ситуирани на територията на региона. На откриването, земезелският министър Десислава Танева разгласи, че до 10 дни в страната ще стартират работа още ракетни площадки.


След въвеждането в употреба на командния пункт предпазените обработваеми площи в Хасковска област стават 1 милион и 100 хиляди декара акцентира министър Танева:
Десислава Танева - министър на земеделието, храните и горите: Характерното тук за земеделския бранш, че близо 20% са трайни насаждения и зеленчуци, доста повече от междинните за България и регионът е от зоните в България с най-чести такива процеси.
В системата за отбрана от градушки са вложение над 1 милион лв..
Юрий Найденов - шеф отдел Оперативна активност в РД " Борба с градушките ", Хасково: 70 до 80% е успеваемостта на системата като се стремим да я подобряваме. Ние следим процесите къде се развива, по какъв начин се заражда облакът, етапа, в която става градоопасен. От тук се взима решение по кое време да се стартира обработката с ракети, противоградови ракети, какъв брой да се стреля и по кое време да се приключи.
Министър Танева прегледа една от площадките за изстрелване на ракети в землището на село Войводово.

Танева акцентира, че след 1989 година за първи път преди повече от 3 години е стартирал план за възобновяване и разширение на обсега на противоградната отбрана в България, която покрива над 11 милиона декара площи, а те ще станат съвсем 14 милиона с открития през днешния ден команден пункт. Министър Танева акцентира, че през последните години в страната са вложени общо 13 милиона лв. за противоградова отбрана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР