В Хасково продължава тестването и карантинирането на контактни лица, след

...
В Хасково продължава тестването и карантинирането на контактни лица, след
Коментари Харесай

Паниката в Хасково намалява: Няма заразени с COVID-19 от Григор Димитров

В Хасково продължава тестването и карантинирането на контактни лица, откакто стана ясно, че най-хубавата ни тенис ракета Григор Димитров, който сега се лекува в Монако, е дал позитивна проба за съществуването на ковид. До момента всички тествани в града, контактни с Димитров, са с негативни проби.
Отрицателни са пробите на кмета на Хасково, както и на родителите на Димитров. Към момента не са издирени всички контактни лица, участвали на тренировката на Димитров. РЗИ и полицията работят по издирването им.

Задължителна е карантината и за хората, които не са се изследвали, само че са имали контакт с тенисиста на по-малко от метър и половина. Срокът за самоизолация е със задна дата и стартира да тече от предишния вторник.

Най-притеснени от обстановката се оказаха родителите на децата, които упражняват в тенис клуба в Хасково, и които предишния вторник идват на корта, с цел да се снимат с Димитров.

Пред Българска национална телевизия регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова съобщи, че са издирени 12 лица, които са били контактни на Григор Димитров. Всички пространства и тенис кортове са били дезинфекцирани, а късно през нощта тренировките са траяли. Работата на РЗИ продължава и всички, за които има данни, че са били в непосредствен контакт с тенисиста, ще бъдат поставяни под карантина.

Имало е огромно текучество денем на кортовете. Областният шеф не съумя да каже точна численост какъв брой тъкмо са били контактните лица. Тя увери, че тези, които са били на задоволително разстояние от него - публиката, няма да бъдат карантинирани, само че би трябвало да наблюдават положението си.

" Епидемиологичната конюнктура в нашата област не постанова всеобщо тестване на хора, защото за целия интервал имаме единствено 38 позитивни проби, от които 5 сега са дейни, само че не са приети в болница ", съобщи регионалният шеф.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР