В Хасково и Враца се бави приемането на протоколи, което

...
В Хасково и Враца се бави приемането на протоколи, което
Коментари Харесай

В Хасково и Враца се бави предаването на протоколите

В Хасково и Враца се бави приемането на протоколи, което води до напрежение измежду чакащите ръководители на секционните комисии да ги предадат, сподели в репортажи БиТиВи.

12 часа след края на изборния ден пред районната изборна комисия в Хасково към момента чакат стотици хора, които не са предали изборните резултати. Те оферират да се промени организацията и да се направи график коя община в какъв брой часа да пристигна.

Веселина Тенчева, ръководител на Районната изборна комисия, означи че не престават да се одобряват протоколи, тъй като има доста огромен брой сбъркани протоколи. " В секциите, в които трябваше да бъде направен секционен протокол за по едно и също време гласоподаване с бюлетина и машина, над 90% от комисиите не съумяха да се оправят ", изяснява Тенчева. Към 8 ч. сутринта обработените протоколи са 66%.

Отново поради голям брой неточности се бави приемането на протоколите във Враца.

Александър Андреев, представител на ЦИК разгласи пред Българска национална телевизия, че в комисията няма постъпили тъжби. Умората се натрупва, няма сега каквото и да било напрежение, в ЦИК не са постъпили сигнали за опашки пред районните изборни комисии и напрежение по отношение на приемането на документите, разгласи той. Затова той счита, че става дума за застъпване на графиците по превозването на членовете на секционните.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (520)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР