В хърватската столица Загреб рязко застудя, а термометрите показват около

...
В хърватската столица Загреб рязко застудя, а термометрите показват около
Коментари Харесай

Рязко застудяване в Хърватия и Сърбия, студът доближава българската граница

В хърватската столица Загреб внезапно застудя, а термометрите демонстрират към и под 11 градуса. Градът е обзет от бурни ветрове, съпроводени с гърмотевици и значителни превалявания.

В прилежаща Сърбия има мощни северозападни ветрове, съпроводени също с дъждове. От Републиканския хидрометеорологичен институт в Белград оповестяват, че в следобедните часове захлаждането ще обхване освен централната, само че и източната и южната част на Сърбия. Местните синоптици чакат скоростта напразно да доближи и до 20м/секунда.

Във Войводина, Северна Сърбия, има най-силни превалявания, тук-там термометрите към този момент демонстрират към 10 градуса.

През утрешния ден се чака намаляване напразно и прекъсване на преваляванията. След четвъртък метеоролозите в Белград чакат леко повишение на температурите и стопляне.

Първите същински есенни дни са факт с помощта на мощен циклон, който минава през континента от неделя насам с висока скорост. Свързаният с него леден атмосферен фронт навлиза и в България, където се чака още през днешния ден следобяд и да премине до вторник вечерта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР