в Харманли, участва в в категорията за най-обичано българско дърво,

...
в Харманли, участва в в категорията за най-обичано българско дърво,
Коментари Харесай

Вековен полски ясен от Харманли в конкурса „Дърво с корен“

в Харманли, взе участие в в категорията за най-обичано българско дърво, където се състезава с още 9, излъчени от журито.

Номинираният от Харманли полски явен (Fraxinus angustifolia) е на към 250 години. Със заповед на министъра на околната среда и водите от 11 юли 2022 година той бе вписан в Регистъра на вековните дървета в България. художествено показва в състезанието Светлана Николова. До през днешния ден то е събрало 114 гласа.

В спомагателната категория „ Вековните дървета приказват ” – за най-почитано и заслужаващо самопризнание вековно дърво изборът е сред 3 номинации.

Тази година гласуването стартира на 4 ноември и ще продължи до 5 декември. През последната седмица броят на събраните онлайн гласове ще бъде прикрит, с цел да се запазят в загадка спечелилите в двете категории до формалното им оповестяване на церемонията по награждаване.

От една е-поща може да се гласоподава единствено един път. Гласът ще бъде регистриран единствено откакто бъде доказан посредством изпратена на посочената поща връзка.

Дърветата спечелили в състезанието ще бъдат оповестени в края на декември 2022 година Носителят на купата „ Дърво с корен 2022 ” ще показа България следващата година в интернационалния конкурс „ Европейско дърво на годината “, където ще се състезава с спечелилите в националните състезания на други 15 страни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР