В Харковска област прочистването на населението от проруските елементи върви

...
В Харковска област прочистването на населението от проруските елементи върви
Коментари Харесай

Обикновен фашизъм. Как ВСУ се разправят с жителите на Харковска област

В Харковска област прочистването на популацията от „ проруските детайли ” върви с цялостна мощ. Хващат хора по улиците и ги водят в незнайна посока. Повод за репресии може да стане всичко - от обява в обществените мрежи до донос от афектиран комшия. За неприкрития гнет на киевския режим – в материала.

Човешки лов

Украинските медии са цялостни с репортажи по какъв начин тяхната войска, СБУ и полиция се борят против така наречен „ колаборационисти “. Междувременно зад всичко това се крие същински тероризъм. Киев афишира тези, които са почнали да живеят по новите правила и са минали към съветските стандарти на обучение, работен развой и опазване на здравето, за врагове на страната.

Работил си като преподавател в учебно заведение - до три години затвор. Продавал си нещо на руснаците или си предоставял други услуги - пет. Заемал си служба в администрацията, взел участие в решаването на организационни въпроси - 10. Съдия или служител на реда - 15. За осведомителна поддръжка на съветската политика - 20. Ако вследствие на дейностите на " помощник " са починали хора или са настъпили други " тежки последици " - за цялостен живот. Заведени са над хиляда такива каузи. Освен това наказаните не подлежат на замяна за военнопленници.

Освен това ги съдят за държавна измяна. Но в този случай прокуратурата ще би трябвало да потвърди нанесената щета на суверенитета, териториалната целокупност, отбранителната дарба или осведомителната сигурност на Украйна. При „ колаборационизма “ е задоволително просто взаимоотношение с представители на Русия.

В мрежата има доста видеоклипове за това по какъв начин украинските военни обикалят, да вземем за пример, в Купянск, и търсят тези, които са сътрудничили на руснаците по един или различен метод. Хората са бити, обиждани, унижавани, принуждавани да желаят амнистия, че са работили за Москва. Обикновените украинци се движат из „ освободените територии “ като преследвани животни. Всеки във всеки един миг може да бъде разгласен за изменник.

Истински истории

Хората са преследвани от " териториалната защита " на Харковска област. Наказателите са особено образувани от елементи, претърпели тежки загуби през последните месеци. Според известия в медиите Киев упорства до края на септември Изюм, Балаклея, Купянск и други обитаеми места в Харковска област, където е ситуирана съветската войска, да бъдат прочистени от „ врагове на Украйна “. Ако бойците не изпълнят графика, на помощ ще бъдат изпратени отбранителни сили от Лвовска област.

„ Филтрирането ще отнеме към 10 дни. Градът е спокоен, военните са се заели в прочистваща интервенция “, повърхностно разказва протичащото се назначеният от Киев кмет на Изюм Валерий Марченко.

На процедура това се случва по следния метод: кола, постоянно цивилна, стопира до човек, от който излизат няколко военни. Направо на улицата провеждат разпит: за кого е работил, какъв брой е получил, за какво се е съгласил да сътрудничи на руснаците. Каквито и да са отговори, ориста на „ сътрудника ” към този момент е предрешена.

Например Валентина от Волноваха от няколко дни не може да се свърже със своя другарка, която живее покрай Харков. Преди идването на съюзническите войски на Русия, ДНР и ЛНР брачният партньор ѝ работи в локалния отдел на Министерството на изключителните обстановки и остава избавител при новите управляващи: той измъква хора, потърпевши от украински обстрел от под руините, потушава запалени жилищни здания. Никога не е влизал в политиката, единствено е помагал на другите.

" Според сътрудници той е бил отведен непосредствено от работното място неизвестно къде. Сега приятелката не се свързва, не дава отговор на известия ", тревожи се Валентина.

Наказателите постоянно се подкрепят от съседи: някои уреждат персонални сметки, други се надяват по този метод да предотвратят заплахата от себе си, трети просто ненавиждат Русия. " Работих като здравна сестра. Когато съветската войска си потегли, съседите споделиха, че ще ме предадат на украинците и ще ми прережат гърлото. Направиха описи за разстрели ", описа Евгения от село Борисовка. Тя съумяла да избяга: в този момент тя е в бежански лагер в региона на Белгород.

Гласът национален

Междувременно не всички украинци са толкоз гневни. Според Киевския интернационален институт по социология към половината от жителите считат, че предприемачи и учители не би трябвало да бъдат наказвани за съдействие с Русия. Преследването на лекари е утвърдено от 20 %, на длъжностни лица от 69. Разбира се, най-радикалните са в западните региони на Украйна.

" Никой не се е съмнявал по какъв начин ще се държат украинските управляващи на тези територии. Киев в никакъв случай не е пощадил своите жители, а жителите на Левобережна Украйна въобще не се считат за хора там. Това може да се види даже в образеца с Николаев, който е под украински надзор и не е обсаден, само че има спирания в доставките на вода, храна и медикаменти “, споделя политическият анализатор Александър Дудчак.

За да бъдете упрекнати, че работите за Кремъл, е задоволително да имате съветски номер на телефона или да не почитате някои украински политици, акцентира специалистът. Бягането от готовност (което в народа постоянно се назовава " могилизация " ) също е изменничество. За да опростят репресиите, управляващите даже сътвориха особено онлайн приложение, в което можете бързо да подадете донос до СБУ.

В същото време Западът даже не мисли да осъди Киев, отбелязва политическият анализатор Сергей Марков. " Начело на страната стоят марионетки, Украйна би трябвало да се трансформира в анти-Русия, по тази причина се прави насилствена дерусификация на популацията. Тези, които не се поддават, стават жертви на най-тежки политически репресии ", показва анализаторът.

Тази политика се организира от 2014 година, само че по-рано неонацистите задаваха тона, най-вече в правоприлагащите органи. Сега цялата страна е под тяхна власт, счита специалистът.

„ Съвременна Украйна може да се съпостави с фашистките режими от ФФ век в Италия и Германия. Изборът на западните настойници не е инцидентен – сходни политически системи са посочили висока успеваемост в бойни условия “, акцентира Марков.

Експертите считат, че Киев има единствено една цел - да сплаши останалите украинци посредством изтребване на жителите на Харковска област и да ги принуди да откажат съдействие с Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР