В Хаити бяха убити четирима и арестувани двама от предполагаемите

...
В Хаити бяха убити четирима и арестувани двама от предполагаемите
Коментари Харесай

Нови убийства в Хаити, арестувани са двама от предполагаемите убийци на президента Моиз

В Хаити бяха убити четирима и задържани двама от хипотетичните убийци на президента Жовенел Моиз, предадоха международните организации, като се позоваха на локалната полиция.
Още по тематиката
Към момента няма детайлности за шестимата.

Началникът на полицията в страната Леон Шарл обаче ги назова " наемници ". Трима служители на реда, които били взети за заложници от хипотетичните убийци на президента, били освободени.

Въоръжени нападатели нахлули в резиденцията на Жовенел Моиз край столицата Порт-о-Пренс в ранните часове на вчерашния ден. Групата умъртвила 53-годишния президент, който бе упрекван от политическите си съперници в авторитаризъм, и ранила брачната половинка му.

" Убийците са чужденци, които приказват британски и испански ", сподели през вчерашния ден изпълняващият длъжността министър председател Клод Жозеф.

Според посланика на Хаити в Съединени американски щати Боши Едмон нападателите излъгали, че са сътрудници на американската Агенция за битка с опиатите.

Тежко ранената първа дама Мартин Моиз бе откарана на лекуване в Маями, в южния американски щат Флорида.

Доминиканската република, с която Хаити си поделя карибския остров Испаньола, затвори границите си със страната. Хаити - най-бедната страна в Западното полукълбо, - към този момент бе изпаднала в тежка рецесия.

В телефонен диалог с хаитянския министър председател американският държавен секретар Антъни Блинкън удостовери поддръжката на Съединените щати за демократичното ръководство и сигурността в Хаити.

В декларация, призната с единогласие, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации изиска причинителите на това " непоносимо закононарушение... да бъдат изправени бързо пред правораздаването ". По самодейност на Съединени американски щати и Мексико съветът ще се събере през днешния ден на изключително съвещание при закрити врата за обстановката в Хаити.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР