В Грузия вече пети ден не стихват протестите срещу правителството

...
В Грузия вече пети ден не стихват протестите срещу правителството
Коментари Харесай

Протестите в Грузия не стихват, въпреки частичните отстъпки на управляващите

В Грузия към този момент пети ден не стихват митингите против държавното управление - няколко хиляди души още веднъж се събраха пред Народното събрание в Тбилиси с претенции за оставка на вътрешния министър Георгий Гахария и освобождение на арестуваните стачкуващи, съобщи Дойче веле. Организаторите обявиха, че митингите ще продължат и на 25 юни.

Тази вечер протестиращите краткотрайно блокираха основния бул. в столицата.

Няколко часа по-рано грузинските управляващи се съгласиха да изпълнят едно от настояванията на стачкуващите - за анулация на мажоритарната изборна система.

Лидерът на ръководещата партия " Грузинската фантазия " Бидзина Иванишвили се ангажира парламентарните избори през 2020 година да се проведат по пропорционална система с нулев предел за влизане в Народното събрание.
 Водещи грузински футболни клубове въстанаха против съветската окупация
Водещи грузински футболни клубове въстанаха против съветската окупация

Играчите от " Локомотив ", " Рустави ", " Торпедо "...

Припомняме, всеобщите митинги в Грузия започнаха на 20 юни поради присъединяване на съветска делегация в 26-ата Генерална асамблея на Междупарламентарната асамблея на православието. Недоволството на жителите беше провокирано от обстоятелството, че лидерът на съветската делегация - депутатът Сергей Гаврилов , който председателстваше асамблеята, седна на мястото на ръководителя на грузинския парламент и се обърна към присъстващите на съветски език. Това беше възприето като следващ акт на посягане върху грузинския суверенитет от страна на Русия. Сред грузинската общност е известно, че Гавриилов поддържа съветската окупация на грузинските територии Абхазия и Южна Осетия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР