В група “C” фаворитът е ясен - Испания. Европейците са

...
В група “C” фаворитът е ясен - Испания. Европейците са
Коментари Харесай

Мондиал 2019 - обзор на група C

В група “C” любимецът е явен - Испания. Европейците са най-класният тим от четирите и всичко с изключение на три победи против Пуерто Рико, Тунис и Иран ще бъде изненада.

Звездата на групата - Марк Гасол

Шампионът с Торонто Раптърс от миналия сезон ще изиграе доста значима роля в четвъртото си присъединяване на Световни шампионати, 13 години след извоюваната купа на шампионата в Япония. След като брат му Пау Гасол публично пропуща шампионата, напрежението върху Марк ще бъде двойно по-голямо. Той има страхотна пукотевица от тройката, а техниката му в играта в подкошието е една от най-хубавите в света. Неговият опит също не е за подценяване. Вече на 34 години Гасол ще бъде огромният водач за испанците, което би трябвало да ги стимулира за възможен орден в края на шампионата.

Най-перспективен състезател в групата - Хуанхо Ернангомес

23-годишното тежко крило на Денвър Нъгетс разполага с капацитета да направи нещата тежки за съперниците на Испания. Въпреки дребното игрово време в Денвър, едвам по 19 минути на мач, Ернангомес се възползва оптимално и постигаше по близо 6 точки и 4 битки на мач, а усещане прави 37% пукотевица от тройката.

Ключов дуел - Испания против Пуерто Рико

Отборът на Пуерто Рико единствен може да окаже по-сериозна опозиция на испанците. Дните от успеха на пуерториканците против Съединени американски щати на Олимпиадата през 2004-та са надалеч в историята, а формата им от другарските мачове не впечатли, включвайки загуба от Сенегал с 29 точки. Все отново, испанците би трябвало да имат едно мислено и да не разрешават разпределяне.

Първите мачове от групата са на следващия ден - Иран и Пуерто Рико се изправят от 11:30, а Испания и Тунис са планувани за 15:30.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР