В грипна ваканция излизат от утре учениците от общините Карлово,

...
В грипна ваканция излизат от утре учениците от общините Карлово,
Коментари Харесай

Грипна ваканция за още три общини в Пловдивско

В грипна почивка излизат от на следващия ден учениците от общините Карлово, Сопот и Куклен. Това заяви шефа на дирекция  " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ-Пловдив доктор Моника Троянчева. 

По думите й, отсъстващите от клас заболели деца надвишават 35% , като най-вече заболели има измежду малчуганите от първи до четвърти клас, по данни на общините, предоставени на санитарната ревизия.  В трите общини заради заболяване отсъстват и учители. Заради това от инспекцията са предложили да бъде оповестена грипна почивка.



Ваканцията ще продължи до петък - 24 януари , като децата ще се върнат в клас в понеделник - 27 януари. 

В Пловдив и региона ситуацията във връзка с заболеваемостта от грип е много сериозна, като за града под тепетата тя е предепидемична, оповестиха от РЗИ-Пловдив.

Оттам са разпоредили да се преустановят свижданията и плановите интервенции, да се прекратят детските и консултациите за бременни дами, да се преустановят профилактичните прегледи и имунизации и така нататък -->

Припомняме, че предходната седмица грипна почивка имаше в община Хисаря, само че децата се върнаха в клас от понеделник. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР