В грижата за здравето ни често се случва да пренебрегнем

...
В грижата за здравето ни често се случва да пренебрегнем
Коментари Харесай

Неусетните причини, които водят до проблеми със зъбите и венците


В грижата за здравето ни постоянно се случва да пренебрегнем устната празнина. За страдание, в доста случаи не осъзнаваме неправилното отнасяне на своите зъби, до момента в който проблемите не стартират да се демонстрират под формата на болежка или различен дискомфорт .

Особено деликатни са венците, чиято тъкан обезпечава предпазен пласт против бактерии и инфекции . Оставяйки ги под въздействие на нездравословни фактори, положението на зъбите стартира да се утежнява, а симптом за това може да бъде отичане, болежка, кървене и сензитивност при изразходване на студени и топли храни и питиета .

 зъби венци iStock

Подобни признаци е допустимо да алармират и за болести като гингивит , при което натрупването на плака по зъбите провокира инфектиране на венците и елементарно кървене при миенето им. Ако не се вземат нужните ограничения, е допустимо то да прерасне в пародонтит – вторият и по-тежък етап, при който инфекцията стига до вътрешния пласт на венците, както и костите, а отдръпването им обратно може да докара до загуба на зъби.

Чувствителността на зъбите и венците могат да обиден всяка възрастова група, а за това има редица аргументи - множеството зависят от нас, само че се натрупат незабелязано. Вижте кои са те в галерията.
5 аргументи за чувствителни зъби и венци 5 фотоси  5 аргументи за чувствителни зъби и венци  5 аргументи за чувствителни зъби и венци  5 аргументи за чувствителни зъби и венци  5 аргументи за чувствителни зъби и венци
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР