В грижата си за цялостно подобряване на пътната безопасност и

...
В грижата си за цялостно подобряване на пътната безопасност и
Коментари Харесай

Пътна полиция с особено внимание към най-малките участници в движението

В грижата си за изцяло възстановяване на пътната сигурност и образуване на уместно държание у подрастващите като едни от най-уязвимите участници в придвижването, чиновници от бранш „ Пътна полиция “ от време на време изнасят беседи и открити уроци в детски градини и учебни заведения.

Поредна такава среща с малчугани от ДГ „ Весела “ и петокласници от ОУ „ Алеко Константинов “ в Пловдив имаше през вчерашния ден представителят на бранша контрольор Стоян Войводов. По забавен и занимателен метод той подсети на всички деца главните правила, които би трябвало да усвоят и най-много да бъдат виновни като пешеходци, водачи на колела, тротинетки, ролери или пасажери в колите. От своя страна пък децата демонстрираха, че разпознават сигналите на светофара, знаят действието на част от пътните знаци и по какъв начин да пресичат безвредно улицата.

В края на занятието контрольор Войводов сподели от близко на любознателните момченца и момиченца от детската градина служебния автомобил, с който той и сътрудниците му работят на пътя. Към учениците пък насочи спомагателни препоръки за най-подходящите цветове на облеклото, какви предпазни средства да употребяват и къде да се движат когато ръководят велосипед или тротинетка. На всички участници в беседите раздаде обезпечените от бранш „ Пътна полиция “ светлоотразителни детайли, които могат да носят когато са на улицата, с цел да бъдат по-лесно забележими от водачите на коли.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР