В гръцката митология се говори за растение, което след докосването

...
В гръцката митология се говори за растение, което след докосването
Коментари Харесай

Коя е вълшебната билка на Афродита?

В гръцката митология се приказва за растение, което след докосването на богинята Афродита почнало да работи като афродизиак.

Билката майораната е слагана във вино или сплитана във формата на венец, за даде на младоженците безконечна обич. А тези, които не са разкрили любовта, са слагали стръкчета майораната под възглавницата си, с цел да сънуват бъдещата си половинка. Древните гърци също са считали, че в случай че на нечий гроб поникне растението, покойникът се радва на безконечен мир и благополучие в отвъдното.

Билката има и редица потребни свойства за здравето. Може да помогне при проблеми с храносмилателната ви система. Само ароматът може да подтиква слюнчените ви жлези, помагайки на храносмилателния развой, който стартира в устата. Същевременно чаша чай от билката оказва помощ при гастроинтестинални проблеми, отичане и газове.

Майораната е извънредно потребна за вашето сърдечно-съдово здраве, защото е богат източник на антиоксиданти. Може да помогне за възобновяване на салдото на женските хормони и за контролиране на менструацията.

Етеричното масло от майорана е чудесно средство за облекчение на възприятията на стрес и безпокойствие. Освен за лекуване на прочувствена болежка, етеричното масло от майораната е чудесно средство за болежка в мускулите, конвулсии и главоболие при напрежение.

Подходяща е при бъбречни инфекции, хрема и липса на вкус.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР