В гражданско неподчинение прерасна протестът срещу високите цени на горивата

...
В гражданско неподчинение прерасна протестът срещу високите цени на горивата
Коментари Харесай

Протестиращите блокираха центъра на София и пътищата из страната

В гражданско непокорство прерасна митингът против високите цени на горивата в Бургас. Стигна се до конфликти сред полиция и протестиращи в опит да бъдат принудени водачите да изтеглят колите си от блокадата. Повече от два часа входът и изходът на града в посока квартал "Ветрен " са затворени. Една жена се пробваха да арестуват служителите на реда. Те желаеха тя да реалокира от пътното платно автомобила си, само че дамата отхвърли. Намесиха се и други протестиращи. Стигна се до конфликти. Те продължиха към 15 минути, след което дамата беше освободена. Близо 10 километра е дълга колоната от чакащи коли от изхода на Бургас съвсем до квартал "Ветрен " и 10 километра е дълга колоната преди входа на града. Движението на коли по автомагистрала "Тракия " се отбива на две места: в региона на Българово и край Миролюбово. Блокадата в Бургас продължава, оповестява БНР.

В София за към час бе блокирано придвижването пред Министерския съвет. Първоначално протестиращите се събраха пред централата на Българска народна банка, а по-късно се насочиха към държавната постройка. Шествието продължи по бул. "Дондуков " и стигна паметника на Васил Левски. По-рано бе спряно придвижването и на "Орлов мост ".

Блокиран е основният път Е-79, в региона на Благоевград. Организаторите на митинга и стотиците участници в него са подготвени да останат на място до вечерта или до момента в който държавното управление и политиците не подадат оставка. Движението и в посока София, и в посока "Кулата " е спряно, както и по всички обходни направления, прецизира националното радио.

Очаква се протестиращите от Враца да блокират интернационалния път Е-79, в посока Мездра.блокираха автомагистрала „ Хемус “ край Шумен. Движението беше спряно и в двете направления за към два часа. В Габрово протестиращите затвориха прохода Шипка.
Автомагистрала "Тракия " беше блокирана от протестиращите в Пловдив при 125-ия километър. Магистрала "Тракия " е блокирана и в региона на Ямбол. Движението е изцяло спряно сред Хаджидимитрово и Зимница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР