В градските паркове и градини на Столична община са извършени

...
В градските паркове и градини на Столична община са извършени
Коментари Харесай

В софийските паркове и градини са правени двукратни обработки на кърлежи


В градските паркове и градини на Столична община са осъществени двукратни обработки против кърлежи. Обработките се правят при окосени тревни площи и изсъхнало време най-малко едно денонощие. Контролът за вярното използване и потребление на препаратите (биоциди) от време на време се прави от Столичната Регионална здравна ревизия. Използват се препарати, утвърдени от Министерство на здравеопазването. За цялостна успеваемост в действието на препаратите е належащо най-малко 24 часа след напръскване времето да е без превалявания. Наличието на влага и подобаваща температура благоприятства развиването и размножаването на третираните организми.

Правят се теренни наблюдения на най-често посещаваните зелени площи от Столичната РЗИ и дирекция „ Зелена система " на Столичната община.

Обработки са осъществявани в Южен парк - 1, 2 част, Борисова градина, Градската градина, градина Докторски монумент, Северен парк и други

Направена е обработка против кърлежи и в зелените площи в регионите Красно село, Възраждане, Оборище, Изгрев, Лозенец, Триадица, Илинден, Искър, Овча Купел, Люлин, Банкя, Панчарево, Кремиковци, Витоша, Връбница, Слатина и Подуяне.

На територията на останалите региони е почнало осъществяване на обработки и активността продължава при изсъхнало време.

През април е осъществена ларвицидна обработка против комари, както и дератизация, според даденото наставление от СРЗИ във всички региони на Столична община.

График за осъществяване на обработките се разгласява на интернет - страницата на Столична община и на видно място в районната администрация.

Обработките се правят рано заран до 10.00 часа, а против комари късно вечерта след 20.00 часа.

При получени сигнали от жители на общински терени към районните администрации, местата се подават на компанията реализатор за спомагателни третирания.

Обработките на зелените площи в междублоковите пространства, се правят по възлагане на районните кметове.

Специализираният надзор се реализира от специалисти на Столичната РЗИ.

Препаратите, които се употребяват, са позволените според нормативните условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР