В Градската обща болница "8 септември" в Скопие е пристигнал

...
В Градската обща болница "8 септември" в Скопие е пристигнал
Коментари Харесай

Най-тежките случаи на COVID-19 в Северна Македония ще се лекуват с озон и плазма

В Градската обща болница "8 септември " в Скопие е дошъл уред за озонотерапия, който ще бъде употребен за най-тежко болните от COVID-19, осведоми министърът на опазването на здравето Венко Филипче, представен от вестник "Нова Македония " и Българска телеграфна агенция.

Озонирането на кръвта е способ, който се употребява за лекуване на тези пациенти, на първо място на най-тежките случаи, означи Филипче. Става дума за способ, с който се озонира една избрана част от кръвта, която се източва от пациента, а по-късно в се връща в пациента озонирана, сподели Филипче.

Един умрял, седем новозаразени и 24 излекувани пациенти в Северна Македония

За на следващия ден в Института по трансфузионна медицина е планувана първата екстракция на плазма, която също по този начин ще се употребява за лекуване на пациенти болни от COVID-19. Този способ планува с плазма от кръвта на към този момент излекувани пациенти да се лекуват най-тежко болните.

Филипче акцентира, че този метод на лечение с кръвна плазма може да се приложи единствено при пациенти, при които има индикации за такова лекуване, отбелязва в. "Нова Македония ".

Парламентът не може да се свика преди в страната да се произведат парламентарни избори. Това декларирал ръководителят на парламета на Северна Македония Талат Джафери, оповестяват изданията в Скопие. Според Джафери свикването на Народното събрание без избори би било опит за прелом. На 16 февруари всички депутати гласоподаваха за преустановяване на мандата. Парламентът ще се събере след идващите избори, декларирал Джафери.

Съединени американски щати стоят зад Северна Македония в същото време на рецесия. Това декларирал държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо в диалог с президента на Северна Македония Стево Пендаровси, оповестява "Слободен щемпел ". Помпейо поздравил Пендаровски за пълноправното участие на страната в НАТО и решението на Европейски Съюз да стартира присъединителни договаряния.

Тези две исторически събития станаха вероятни с помощта на Преспанския контракт, подписан през 2018 година, изтъкнал Помпейо. Помпейо и Пендаровски разговаряли също за интернационалните старания в битката с Ковид-19. Държавният секретар на Съединени американски щати също по този начин изтъкнал, че Съединени американски щати стоят зад Северна Македония в същото време на рецесия, написа "Слободен щемпел ".

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР