В града министър-председателят присъства на отварянето на компетентностен център и

...
В града министър-председателят присъства на отварянето на компетентностен център и
Коментари Харесай

KBC Груп открива 300 работни места във Варна


В града министър-председателят участва на отварянето на компетентностен център и разкриването на няколкостотин работни места на KBC Груп.

"Това е група, която ръководи над 400 милиарда евро. Тези, които са били в Брюксел, най-високите здания са техни. Преди година някъде говорихме и аз споделих, че ще си отивам от политиката, когато "Хемус " е подготвена. Магистралата се строи извънредно интензивно, а вие виждате и методите на досегашните входни автомагистрали към Варна какъв тип получават ", съобщи министър председателят.

Той уточни, че е заречен на жителите на града няколко неща и това е следващото - за високоплатени, висококвалифицирани, езиково готови младежи. Борисов напомни, че не е инцидентно Световната банка е направила сходен център в София, както и че Китай е взел решение за това международният му мозъчен концерн да е в столицата.

"Не инцидентно те направиха първия си софтуерен офис за доста страни в София. Ние казахме - "Хемус " ще я има, Варна е градът с най-голяма вероятност през идващите 5 години. Заради младежите, поради, университетите, поради инфраструктурата, поради прелестната локация ", добави министър председателят.

Той добави, че доста висококвалифицирани и добре платени хора в Европа стартират да се връщат в България.

"Така че към учителите, към студентите, извънредно значима е квалификацията. Това, което имаме като археология, Всички като инфраструктура, история, образованието в този момент, ги прави извънредно впечатлени. КВС е тук, само че в Провадия, солниците са на 6700 години. Светът не го знае, Европа не го знае. Знаят го избрана група археолози и учени, които се занимават с това. Солта е била най- значимата, най-богатите хора в Европа са били тук в Провадия. Страхотна история. Както археолозите ми споделиха, стената на Провадия е на 6000 години. В съпоставяне с ния китайската страна е на един млад градеж ", сподели в обръщението си Борисов.

И добави, че най-вероятно следващата година всички мениджъри на огромната група ще бъдат във Варна да си проведат годишното заседание. От Варна ще се управляват доста страни и офиси в Европа на международни компании.

"Така че нашето заричане с финансовия министър и не инцидентно сме поставили парите встрани, "Хемус " да е необратим план. Строи се интензивно, още по-усилено ще се строи и ще видите след 4-5 години Варна какъв център ще бъде, когато има тази връзка София - Велико Търново ", сподели министър председателят.

Той пожела триумф на групата за активността й у нас, като напомни, че ще има конкуренция. Бойко Борисов уточни още, че не инцидентно Европейски Съюз е дал на страната ни най-модерния и умния сектор и не инцидентно още веднъж българка, препоръчана от българското държавно управление, стана началник на Международния валутен фонд, а кметът на Габрово пое ръководството в Брюксел на общините.

"Някои ми споделят - провалено държавно управление. Правите ли разлика сред нашите вложения и тези, които правеха единствено молове. Добре, че са правили молове да има дамите да пазарят. Едното носи качества, тъй като с сходни големи вложители, България печели и в този момент, когато вървим и в този момент по пътя за чакалнята на еврозоната и банковия съюз. И не инцидентно всички кредитни организации в света дават възходящия рейтинг на България. Не инцидентно стопанската система държи няколко години растеж над 3.5 % ", заключи министър председателят. /standartnews.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР