В града имаше изложби, концерти и фестивали. Тази година бяха

...
В града имаше изложби, концерти и фестивали. Тази година бяха
Коментари Харесай

На църковния празник Свети Дух град Ямбол отбеляза своя празник

В града имаше изложения, концерти и фестивали. Тази година бяха присъдени две звания " Почетен жител " и Голямата премия на Ямбол.

Ямбол

Инж. Илия Илиев, съдействал за развиването на Ямбол с нови жилищни и административни здания през 70-те и 80-те години на предишния век е единия от почетните жители на града.
инж. Илия Илиев, почетен жител на Ямбол: Не чаках такова нещо, от това строителство, което правихме до момента. Чудесно беше.
Второто отличие присъдено посмъртно е за арх. Любомир Семерджиев поради плановете му за новия градски център, главният пешеходен мост към парка на Ямбол и новопостроената черква в града.

Голямата премия на Ямбол бе връчена на предприемача и държавник Стефан Личев за забележителния му принос в развиването на града и съответно за подарения на града музикален инструмент - орган.

За първи път празника на Ямбол се отбелязва през 1936 година, а Свети Дух е избран за Ден на града през 1993 година.
Георги Славов, кмет на Ямбол: Ние в действителност имаме самочувствие и то е на основата на многото свършена работа. Такава каквато да дава освен нов образ на града, а да дава самочувствие на своите жители.
Фолклорни концерти, обичаен събор и художествена галерия са събитията, включени в празничния ден. Специален подарък за жителите и гостите на Ямбол беше фламенко фиестата изнесена от звездите на именитата група Джипси кингс и концерта на Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР