В град Раковски, центърът на католическата деноминация у нас, традиционно

...
В град Раковски, центърът на католическата деноминация у нас, традиционно
Коментари Харесай

Субсидират до 50% малки мандри и кланици

В град Раковски, центърът на католическата деноминация у нас, обичайно се организира един от най- огромните хайван пазари, другояче казано- пазар на животни. Градчето е издигнато и върху рядко плодородна почва, тъй че земеделието тук е на респект.
На 13 и 14 октомври там се организира второто по рода си ревю " Фермер ЕКСПО ", което събира на едно място и в доста жив темп земеделци, преработватели, компании за машинизация, занаяти, животновъди. Тук може да се види по какъв начин се прави сирене, по какъв начин се вади мед, може да се дегустира фамозната лютеница от Куртово Конаре, а в тиган с съдържимост 400 кг занаятчия готвач през днешния ден бъркаше патешко филе с 10 типа зеленчуци. Ароматът се бореше с безбройните скари, а в секцията за животни спокойно съжителстваха, подготвени да бъдат и видени, и купени, разнообразни породи овце, кози, крави, бикове, коне, кучета. Изложението включва конференция за цифровите технологии в отглеждането на животни, а през двата дни на сцената ще излязат и доста самодейни сформира от региона.
" До дни ще бъде нотифицирана схемата за държавна дотация на дребни мандри и кланици ", сподели през днешния ден при откриването министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Идеята е да се подкрепят дребни и междинни животновъди в преработката на личната им продукция. Става дума за планове с таван 40 000 лева за мандри и малко повече за кланици, като страната ще поема половината от сумата. Това не пречи да се кандидатства и с по- огромни планове, само че " в случай че става дума за 2Х, страната ще финансира половината от Х ", сподели Порожанов. Правилата за кандидатстване ще станат ясни до два месеца.
Мария Габриел, еврокомисар по цифровизацията на стопанската система и обществото, свърза традициите с бъдещето, като прикани фермерите да се извърнат към новите технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР